Schoenmakerij de Haeghe is begrip geworden in Princenhage

In de gezellige dorpskern van Princenhage zetelt al ruim tien jaar schoenmakerij De Haeghe van schoenmaker Rob Mol. De zaak is in die tijd een begrip geworden, niet in de laatste plaats door de vakkundigheid van zijn eigenaar. Want Rob Mol weet waarover hij praat als het gaat over schoenen.

Nadat hij in 1988 zijn diploma haalde als schoenmaker, deed Rob Mol op verschillende werkplekken ervaring op. Niet alleen als traditioneel schoenmaker, maar bijvoorbeeld ook een aantal jaar als orthopedisch schoenhersteller. Met ruim acht jaar ervaring op zak, trad Rob Mol in 1997 in dienst bij schoenmakerij Kremer in Princenhage.

Drie jaar later zag hij een grote droom in vervulling gaan toen hij deze zaak kon overnemen. In 2004 was het tijd voor een volgende stap: Rob Mol stak met zijn zaak letterlijk de Haagweg over en vestigde zich op nummer 425. Niet alleen had hij in dit pand meer ruimte voor zijn machines en de toonbank, maar ook kon hij meer plaats inruimen voor de steeds groter wordende collectie nieuwe schoenen.

Een blik op die collectie zegt meteen iets over het belang dat Rob Mol hecht aan kwaliteit. Mooie en modieuze schoenen zijn belangrijk, maar degelijkheid en kwaliteit zijn zeker zo belangrijk, weet Rob Mol. Dat geldt ook voor de reparaties die hij uitvoert: het moet goed en deskundig gebeuren.

Deskundigheid die Rob Mol door jarenlange werkervaring en scholing heeft opgebouwd. Zo haalde hij na zijn opleiding tot schoenmaker nog diploma’s voor podoloog. Daardoor kan Rob Mol met recht zeggen dat hij niet alleen verstand heeft van schoeisel en alles wat daarmee samenhangt, maar ook van de voeten die in dat schoeisel mogen verblijven.

Die combinatie van deskundigheid zorgt voor een groeiende vaste klantenkring die de weg naar De Haeghe steeds weet te vinden. En dat geeft Rob Mol weer enorm veel plezier in zijn werk.

rob